Juudikogukonda häirib natsikurjategija eksponeerimine muuseumides

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfred Rosenberg
Alfred Rosenberg Foto: Wikipedia.org

Eesti Juudi Kogukond peab äärmiselt ebaeetiliseks ja natslikku kurjategijat ülistavaks mõnesid Eesti Ajaloomuuseumi ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi muuseumi väljapanekuid.

«Nende ekspositsioonides on märkimisväärsed kohad antud natsionaalsotsialismi peaideloogile Alfred Rosenbergile kui kuulsale tallinlasele mainimata tema tegelikku üldtunnustatud ja hukkamõistetud kuritegelikku tegevust,» kirjutas juudikogukonna esinaine Alla Jakobson, kelle sõnul paneb kogukonda imestama väljapanekute korraldajate ajaloo mittetundmine ja lühinägelikkus ühiskonna arvamuse kujundamisel ja noorsoo kasvatamisel, möödunud nädalal kultuuriminister Rein Langile, vahendas ERR Uudised.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto sõnul on ministeerium teavitanud sellest kirjast Eesti Ajaloomuuseumi. «On ju tõstatatud küsimus otseselt muuseumi ekspositsiooniga seotud, lähiajal loodetavasti leiab aset kohtumine muuseumi ja Juudi Kogukonna esindajate vahel, et seda teemat otse omavahel arutada,» ütles Arvisto.

Alfred Ernst Rosenberg (12. jaanuar 1893 Tallinn – 16. oktoober 1946 Nürnberg) oli Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei (NSDAP) üks juhtivaid funktsionääre ja üks partei ideoloogilistest juhtidest.

Copy
Tagasi üles