Nõmme on hädas prügiveofirmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikud prügikonteinerid Männikul.
Ebaseaduslikud prügikonteinerid Männikul. Foto: Erki Korp

Firma Prügivedu Tallinn hoiab oma igasuguse prahiga täidetud prügikonteinereid ühel Männiku tühjal platsil ja lubas Nõmme linnaosavalitsusega selleks ka lepingu sõlmida, kuid viimasel hetkel keeldus. Prügi seisab aga ikka edasi.

Nõmme linnaosavanem Erki Korp selgitas, et Männikul asuv plats oli tühi, Prügivedu Tallinn aga vajas kohta, kus oma konteinereid hoida ning juunis jõutigi kokkuleppele, et võiks vastava lepingu sõlmida.

«Meie spetsialistid pidasid läbirääkimisi ning linna poolt on meile ette antud ka teatud tingimused ja numbrid,» ütles Korp. «Vastavalt sellele pandi paika ruutmeetri hind ning vastaspoolele see sobis.»

Seejärel koostati linnaosavanema vastav korraldus ning Prügivedu Tallinn esindaja lubas tulla lepingut allkirjastama. Mingil hetkel aga teatas firma Nõmme linnaosavalitsusele, et siiski ei tulda. Aga prügi täis konteinereid ka ära ei viidud.

«Meie järelepärimisele teatati, et jah, konteinerid viiakse ära kuhugi Põhja-Tallinnasse, aga ei viidud midagi, toodi hoopis juurde,» ütles Korp. «Kuna lepingut sõlmima ei tuldud, siis tühistasin oma endise korralduse. Oli näha, et firma seda platsi ikka kasutab, mistõttu saatsime neile ühe kuu arve, mille maksmise tähtaeg on 2. august. Samuti palusime uuesti prügikonteinerid ära viia.»

Nõmme linnaosavalitsus teavitas tekkinud olukorrast ka mupot.

Korpi sõnul on Männiku platsil seisvad konteinerid täis autokumme, klaasitükke, plastjäätmeid ja muud sodi. Kummaline on linnaosavanema sõnul seegi, et Prügivedu Tallinn reklaamib oma kodulehel Nõmme ja Põhja-Tallinna linnaosa oma partneritena. Vähemalt Nõmme osas on see täiesti väär info.

Postimees.ee püüdis korduvalt firmaga Prügivedu Tallinn telefoni teel ühendust saada, et selgitust küsida, kuid kahjuks see ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles