Tähistaeva huvilised ummistasid Tallinna tähetorni

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmalised.
Virmalised. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eile hilisõhtul Nõmme Jazzi ajaks avatud Tallinna tähetorni külastada soovinud pidid pikalt järjekorras seisma, et öisele taevale pilk heita.

Eile õhtul kell 21.00 avati Tallinnas Nõmmel huvilistele Glehni pargis olev tähetorn ning esialgse kava kohaselt pidi see olema avatud kui kell 1ni öösel. Viimased huvilised lahkusid tähetornist aga mitu tundi hiljem, kell kolm. Nõmme Jazzi projektijuhi Jaanika Ventseli sõnul külastas tähetorni eile öösel ligi 300 inimest. «Pikk järjekord tekkis seetõttu, et korraga mahub sinna vaid 12 inimest ning kõik torni tulnud tahtsid ka teleskoobiga taevast vaadata,» selgitas ta. Kuigi torni pääsemist tuli pikalt oodata, jäid tähistaeva huvilised Ventseli sõnul nähtuga rahule. «Eile oli suurepärane öö, kuna näha sai nii langevaid tähti, Jupiteri kui ka virmalisi,» rääkis Ventsel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles