Reformierakond: linnahall kukub varsti lihtsalt kokku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku sõnu ei ole linnahalli renoveerimisega võimalik enam venitada, sest vastasel juhul kukub hoone enne ehitustööde algust kokku.

Pillak saatis abilinnapea Taavi Aasale kirja, milles pärib aru linnahalli renoveerimistööde venimise, rahastamisskeemide ning tuleviku kohta.

«Kaks aastat tagasi andis Taavi Aas välja veksli, et linnahall on renoveeritud käesolevaks aastaks, kui Tallinn kannab kultuuripealinna tiitlit,» meenutas Pihlak. «Tänaseks on kunagisest populaarsest kultuurirajatisest saanud hiiglaslik roostetav monstrum, mis on kaetud grafititega ning kus tuul keerutab prahti laiali. Kui piirkonna arendamisega samas tempos jätkata, siis võime olla silmitsi olukorraga, kus renoveerida pole enam midagi. Linnahall lihtsalt kukub kokku.»

Pillak heitis linnavalitsusele ette USA partneritelt investeeringute nõudmata jätmist ja nendega ühisfirma loomist. «Üha rohkem tundub, et linnahalli renoveerimise varjus püütakse teha mingeid hämaraid tehinguid, samas kui hoone enda tulevik on endiselt lahtine,» ütles ta.

«Selle asemel, et linnahalli arendamise sildi all erinevaid petuskeeme punuda, peaks linnavalitsus panema kokku piirkonna arendamiseprojekti tegevusplaani, leppima kokku, millal ehitustöödega alustatakse ning leidma projektile tõsiseltvõetava investori. Arvestades linnahalli tänast seisukorda, siis renoveerimise hind tõuseb iga viivitatud päevaga,» hoiatas Pillak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles