Tallinnas on seitsme kuuga varastatud ligi 600 ratast

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Selle aasta esimese seitsme kuuga varastati Tallinnas 590 ratast, sealhulgas seitse tõukeratast.  Enamasti oli tegu täiskasvanute jalgratastega, kuid varastati ka abiratastega laste jalgrattaid ja üks kolmerattaline, selgub justiitsministeeriumi statistikast.

Omapärane rattavargus toimus tänavu ühe Tallinna poe juures. Nimelt pöördus poe turvamehe poole varguse ohvriks langenud kannatanu. Turvakaamerast selgus, et varas oli saabunud vargust toime panema jalgrattaga. Nii jättis ta oma ratta hoidlasse ja võttis kõrvalt teise ratta ning sõitis minema. Hiljem, kui varas oma rattale järgi tuli, pidasid turvamehed ta kinni.

Enamasti on rattavarguste puhul tegemist salajaste vargustega, kuid paaril korral võeti kannatanul lihtsalt ratas käest ja sõideti minema.

Nagu eeldada võib, kasvab rattavarguste hulk hüppeliselt suvekuudel: võrreldes maiga kasvas vargust arv juunis 76 protsenti. Juunis registreeriti 171 rattavargust, juulis aga 157.

Kõige enam varastati rattaid elumajaga seotud abiruumidest, peamiselt trepikojast ja keldrist.

Suur osa ratastest varastati tänavalt või muust avalikust kohast (nt poe jalgrattahoidlast, kuid ka posti küljest, hoovist, ettevõtte territooriumilt jms). Vähem pandi varguseid toime korteritest või eramutest (sh rõdu ja terrass). Kakskümmend ratast varastati autodest või autode pealt/küljest.

Vastavalt statistikale varastatakse rattaid kõige enam kesklinna ja Põhja-Tallinna piirkonnas, kõige vähem aga Pirital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles