Eesti käsitööd müüv kaubamaja areneb hoogsalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänav.
Viru tänav. Foto: Uwe Gnadenteich

Mullu sügisel Tallinna vanalinnas endises Apollo raamatumajas tööd alustanud käsitöökaubamaja Eesti Esindus on aastaga jõudsalt arenenud ja avas oma uksed uutes ruumides.

Eesti Elukutseliste Käsitöömeistrite Liidu katseprojektina loodud kaubamaja plaanib lähiaastail avada sarnaseid Eesti käsitöösaatkondi ka mujal maailmas ja esimene siht on Berliin, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Esindus Tallinnas on ainus käsitööettevõtteid ühendav käsitöökaubamaja, mille all tegutsevad 20 Eestist pärit ettevõtet. Teistest suveniiri- ja käsitöökauplustest erineb Eesti Esindus väga põhimõttelise taotluse poolest - poepidamise eesmärk ei ole teenida kasumit.

«Selle poe pidamise pealt ei taha keegi rikkaks saada, see tekitab võimaluse kaasata väikeseid ja erinevaid tegijaid ja neil ka suunurgad ülespoole saada,» selgitas käsitöömeistrite liidu juhatuse liige Nils-Naatan Kaivo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles