Jaan Poska lasteaia fassaad on lastele eluohtlik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärna tänaval asuva Jaan Poska lasteaia hoone fassaadilt kukkuvad suured tükid on lastele eluohtlikud.
Pärna tänaval asuva Jaan Poska lasteaia hoone fassaadilt kukkuvad suured tükid on lastele eluohtlikud. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna Jaan Poska lasteaia fassaadilt on pudenenud suured krohvitükid, mis kukkusid täpselt selle ukse ette, mille kaudu lapsed mänguväljakule lähevad.


Alla on kukkunud ärklikorruse akna kohal olnud karniis ning paksud krohvitükid vedelevad otse ukse ja trepi ees.

Pärna tänaval asuv Jaan Poska lasteaed on Kopli lasteaia järel vanuselt teine lasteaed Tallinnas. See alustas tegevust 20. augustil 1924 Jaan Poska abikaasalt Constance Poskalt üüritud ruumes.
Lasteaia hoone valmis 1931. aasta septembris arhitekt Herbert Johansoni projekti järgi.

Jaan Poska nimi anti senisele Tallinna 5. lasteaiale 2009. aasta alguses. Juba tookord juhtis lasteaia juhataja Helve-Annela Õisma tähelepanu hoone fassaadi seisukorrale. «Tulenevalt ettepanekust nimetada lasteaed Tallinna Jaan Poska lasteaiaks tuleb ära märkida, et kohati ohtlikult varisev hoone fassaad ei ole austava nimetuse vääriline,» kirjutas Õisma tookord Tallinna haridusameti juhatajale Andres Pajulale.

Lasteaiahoone fassaadist kukkus suuri krohvitükke ka tänavu aprillis. Ka siis pöördus lasteaia juhataja abipalvega haridusameti poole, kuid tulemusteta.

«Oleme kursis teie lasteaia hoone fassaadi olukorraga, kuid kahjuks puuduvad hetkel vahendid teie poolt esitatud taotluses nimetatud tööde rahastamiseks. Võimalusel arvestame vajalike töödega järgmistel aastatel. Palun korraldada inimestele ja maja ees parkivatele autodele ohtlike krohvitükkide eemaldamine ning vajadusel piirata autode parkimist maja ees,» vastas haridusameti juhataja lasteaia pöördumisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles