Tallinn lubab Poska lasteaia kiiresti korda teha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tükk Jaan Poska lasteaia küljest alla varisenud fassaadist.
Tükk Jaan Poska lasteaia küljest alla varisenud fassaadist. Foto: Mihkel Maripuu

Raepressi kinnitusel likvideerib linn kiiremas korras ohtliku seisukorra Tallinna Jaan Poska lasteaias ning tagab lastele, töötajatele ja lastevanematele ohutu viibimise lasteaias ja selle territooriumil.

Täna lasteaias kohapeal olukorraga tutvunud Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul linn likvideerib kindlasti ohtliku olukorra ning leiab võimaluse kiiremas korras lisavahendid vajalike remonditööde tegemiseks, teatab Raepress.

«Seni, kuni tehakse remonditöid, tagatakse ohutus nii lastele, töötajatele kui ka lapsevanematele ning jätkub tavapärane töö,» märkis Kõlvart.

Tallinna haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkeli sõnul on lasteaia kolmanda korruse akna kohalt alla kukkunud karniisitükid. «Paraku on eeldatavasti 1960ndatel aastatel remonditööde käigus need aknapealsed tehtud armeeringuta,» möönis Sirkel.

Linnavõimude kinnitusel tehti tänavu suvel samas lasteaias fassaaditöid 10 000 euro ulatuses, kus lisaks fassaadile parandati korstnad, trepp jne. Nüüd lubab linn võtta hinnapakkumised, et kiiremas korras ohtlikud kohad likvideerida ja kontrollida kogu hoone.

Tallinna Jaan Poska lasteaia fassaadilt pudenenud suured krohvitükid kukkusid täpselt selle ukse ette, mille kaudu lapsed mänguväljakule lähevad. Alla on kukkunud ärklikorruse akna kohal olnud karniis ning paksud krohvitükid vedelevad otse ukse ja trepi ees.

Lasteaiahoone fassaadist kukkus suuri krohvitükke ka tänavu aprillis. Ka siis pöördus lasteaia juhataja abipalvega haridusameti poole, kuid tulemusteta.

«Oleme kursis teie lasteaia hoone fassaadi olukorraga, kuid kahjuks puuduvad hetkel vahendid teie poolt esitatud taotluses nimetatud tööde rahastamiseks. Võimalusel arvestame vajalike töödega järgmistel aastatel. Palun korraldada inimestele ja maja ees parkivatele autodele ohtlike krohvitükkide eemaldamine ning vajadusel piirata autode parkimist maja ees,» vastas haridusameti juhataja lasteaia pöördumisele.

Jaan Poska nimi anti senisele Tallinna 5. lasteaiale 2009. aasta alguses. Juba tookord juhtis lasteaia juhataja Helve-Annela Õisma tähelepanu hoone fassaadi seisukorrale. «Tulenevalt ettepanekust nimetada lasteaed Tallinna Jaan Poska lasteaiaks tuleb ära märkida, et kohati ohtlikult varisev hoone fassaad ei ole austava nimetuse vääriline,» kirjutas Õisma tookord Tallinna haridusameti juhatajale Andres Pajulale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles