Tallinna teleraha lasteaedadele suunamise eelnõu jõudis linnavalitsusse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Kodaniku Hääl andis üle eelnõu Tallinna TV-le eraldatud 1,9 miljoni euro suunamiseks lasteaedade investeeringuteks.
MTÜ Kodaniku Hääl andis üle eelnõu Tallinna TV-le eraldatud 1,9 miljoni euro suunamiseks lasteaedade investeeringuteks. Foto: Laura Oks

MTÜ Kodaniku Hääl andis täna Tallinna linnavalitsusele üle 4433 tallinlase allkirjaga kodanike algatatud eelnõu suunata Tallinna Televisioonile eraldatud raha hoopis aastaid remontimata olnud pealinna lasteaedade investeeringuteks.

MTÜ juhatuse liige Tarmo Treimann kurvastas, et neil ei õnnestunud pääseda abilinnapea Mihhail Kõlvarti jutule, kes hariduse valdkonna abilinnapeana otseselt lasteaedade eest vastutab ja kes esialgu kodanikuühendust vastu võtta lubas.

«Eriti kuna me märkasime, et Mihhail Kõlvart võttis ringkäigu lasteaedades ette, siis tekkis lootus, et ta on südamega asja juures, seetõttu oleks tahtnud temaga isiklikult kohtuda,» lisas MTÜ kõneisik Brit Kerbo.

«Ta ongi südamega asja juures,» kinnitas Kõlvarti asemel kodanike esindajaid vastu võtnud abilinnapea Arvo Sarapuu.

«Lisaks tallinlaste allkirjadele andsime üle ka hulga mitte-tallinlaste allkirju, siit leiab ka Kiili ja Rae valla ning isegi Võrumaa inimeste allkirju,» märkis Kerbo.

«Väga kena, vaatame üle, kas kõik on ametlik ja menetleme seda nii, nagu seadus ette näeb,» kinnitas abilinnapea Sarapuu. «Linnavalitsus on alati oma kodanike teenistuses.» Ta lisas, et kui eelnõus on õiged soovid ja mõtted, arutatakse need igal juhul läbi.

Otsuse eelnõu näeb ette suunata Tallinna Televisioon eraldatud toetus summas 1,9 miljonit eurot täies ulatuses linnale kuuluvate koolieelsete lasteasutuste remondiks ja soetusteks, nii et selle kogusumma suureneks praeguse 127 823 euro asemel 2,04 miljoni euroni. Samuti näeb eelnõu ette lõpetada alates 1. jaanuarist 2012 Tallinna Televisiooni töö rahastamine linnaeelarvelistest vahenditest.

«Lasteaiad ei ole saanud pikalt teha remonti, raha jääb puudu fassaadi- ja katuseremondist kuni õppevahendite ostmiseni,» ütles Kerbo Postimees.ee’le. «See 127 000 eurot oli selgelt ebaõiglane samal ajal, kui on raha propaganda jaoks.»

Kerbo ütles, et allkirju koguti peamiselt tänaval otse inimestelt, mõnevõrra ka internetis, kus inimesed kinnitasid oma hääled ID-kaardi abil. «Meil väljamõeldud inimesi ega Miki-Hiiri ei ole,» lausus Kerbo.

Piisava hulga allkirjade kokkusaamiseks läks mittetulundusühingul aega aprilli keskpaigast augusti alguseni.

Vastavalt seadusele peab eelnõu algatamiseks olema 1 protsendi hääleõiguslike kodanike toetus. Tallinna elanike arv on 1. augusti seisuga on 413 981.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles