Tallinna linnavolikogu kehtestas lennusadama planeeringu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennusadama angaar
Tallinna Lennusadama angaar Foto: Laura Oks

Tallinna linnavolikogu kehtestas oma tänasel istungil Patarei ja Lennusadama piirkonna detailplaneeringu.

Planeering näeb ette arhitektuurimälestiste nagu näiteks Tallinna vesilennukite angaaride ja Lennusadama staabihoone ja kasarmuhoone renoveerimise.

Lisaks võimaldab detailplaneering rajada alale kokku kuus kolme- kuni kuuekorruselist äri- ja administratiivhoonet, kahekorruselise parkimishoone, ühekorruselise administratiivhoone, ühe kuni kahekorruselise sadamahoone ning ühekorruselise sadamapaviljoni.

Planeeritav maa-ala külgneb põhjast, loodest ja idast Tallinna lahega, lõunast perspektiivse Kalaranna tänavaga ning läänest Balti Laevaremonditehase territooriumiga.

Patarei ümbrus puhastatakse Nõukogude ajal ehitatud väärtusetutest abihoonetest ning sisehoovid ja ümbrus heakorrastatakse ja haljastatakse. Mortiiripatarei ja lüneti lõunanurga vahelisele suurte kõrgustevahega maa-alale on planeeritud istumistrepistik võimaliku etenduspaigaga.

Samuti on planeeritavale alale lisaks suurele peaväljakule kavandatud mitmed väiksemad väljakud koos lastemänguväljaku, välikohvikute ja puhkenurkade rajamise võimalusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles