Täna taotles maamaksuvabastust tuhatkond tallinlast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänasest saavad Tallinna koduomanikud taotleda maamaksuvabastust kuni 1500 ruutmeetri suurusele kinnistule alates järgmisest aastast ning pärastlõunase seisuga oli selleks avalduse täitnud üle 900 pealinnas elava kinnisvaraomaniku.

Tallinn leiab, et tuleb koduomanikele aasta varasema vabastusega vastu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui kumbki abikaasadest on kantud omanikena kinnistusraamatusse ja kumbi abikaasadest on ka sinna kantud elukohana, siis saab perekond kokku kolme tuhande (ruutmeetri) ehk kogu maa peale vabastuse,» selgitas Tallinna abilinnapea Eha Võrk.

Kui Tallinn vabastab 1500 ruutmeetrit maad maksust, siis ülejäänud maa ning mitte eraisikutele kuuluva maa maksu tõstab ta seaduses lubatud kõrgeima maksumäärani - 2,5 protsendini maa maksustamishinnast aastas.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere ütles, et tegelikult korjab linn kokkuvõttes järgmisel aastal maamaksu rohkem kui ta seda seni tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles