Hobisukelduja leidis Tallinna lahest harulduse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lahest leitud kaal.
Aastal 2011 Tallinna lahest hobisukeldumise käigus leitud puidust 13. sajandi teisest viimasest veerandist pärit kaubakirst, milles oli 143 münti, kokkupandavad messingist kaalud, tinast kaaluvihtide komplekt, noatuped, rihmajäänused, noapead jms. Leiuautasu 4000 eurot.
Tallinna lahest leitud kaal. Aastal 2011 Tallinna lahest hobisukeldumise käigus leitud puidust 13. sajandi teisest viimasest veerandist pärit kaubakirst, milles oli 143 münti, kokkupandavad messingist kaalud, tinast kaaluvihtide komplekt, noatuped, rihmajäänused, noapead jms. Leiuautasu 4000 eurot. Foto: Muinsuskaitseamet

Hobisukelduja Andrei Ossiptšuk avastas augustis Tallinna lahes sukeldudes 13. sajandi väikekaupmehe varustuse.

Umbes 7 m sügavusel kivide vahel asus kast, milles oli messingist kaal, tinast kaaluvihid, nahast noatuped, noa käepidemed ja 13. sajandist pärinevad mündid, teatas muinsuskaitseamet.

Leitud kast kuulub tõenäoliselt 13. sajandil tegutsenud väikekaupmehele. Leiukompleks on unikaalne ja esemed hästi säilinud. Haruldaste leidude konserveerimise ja säilitamisega tegeleb edasi Eesti Ajaloomuuseum. Muinsuskaitseamet on algatanud leiutasu menetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles