Tallinna linnavolikogu komisjon vaeb hipodroomiplaneeringut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna hipodroom.
Tallinna hipodroom. Foto: Artur Sadovski

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut moodustas komisjoni, et see kaaluks hipodroomiala detailplaneeringu täiendava läbivaatamise vajadust.

Linnavolikogu kõigi fraktsioonide esindajatest ning linnaametnikest koosnev ajutine komisjon peab fraktsioonidelt laekunud ettepanekuid ja ilmnenud asjaolusid arvestades esitama volikogule ettepanekud selle kohta, kas kolm kuud tagasi langetatud otsus hipodroomiala detailplaneeringu kehtestamiseks vajab muutmist.

«Linnavolikogule on oluline kindlustunne, et kõnealust detailplaneeringut on menetletud vastavalt kehtivatele seadustele ja heale planeerimistavale,» ütles ajutise komisjoni esimees Anu Hallik-Jürgenstein, kes juhib ühtlasi volikogu linnamajanduskomisjoni. Ta kutsus komisjoni liikmed esimesele koosolekule homseks.

Hallik-Jürgensteini sõnul valitseb kõnealuse detailplaneeringu suhtes suur avalik huvi ning ühtlasi on kohus otsustanud rahuldada kodanikeühenduste poolt esitatud esialgse õiguskaitse taotluse. Seetõttu on ajutise komisjoni moodustamine asjaolude selgitamiseks igati asjakohane.
«Kui komisjon leiab, et kindlustunne ei ole piisav, siis tehakse linnavolikogule ka vastavad ettepanekud,» märkis komisjoni esimees.

Tänavu 2. juunil võttis linnavolikogu vastu Paldiski maantee 50 kinnistu ja lähiala planeeringu, mille kohaselt tuleb senisele Tallinna hipodroomi alale elurajoon koos mitmesuguste sotsiaalrajatistega. Otsusele eelnesid kauased ja paljude huvitatute osavõtuga arutelud. Lõpphääletusel volikogus ei saanud eelnõu küll ühtki vastuhäält, kuid ainsa fraktsioonina hääletas üksmeelselt selle poolt IRL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles