Kalikova laitis sõltlaste monumendi mõtte maha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelli Kalikova.
Nelli Kalikova. Foto: Peeter Langovits

Arst ja Tallinna linnavolikogu liige Nelli Kalikova leiab, et sõltlastele monumendi püstitamine on pehmelt öeldes kaheldava väärtusega ettevõtmine, mille asemel võiks raha kulutada sõltlaste tegelikuks aitamiseks.


Kalikova sõnavõtt volikogu istungil oli ajendatud suvel saadud kutsest üritusele, kus monumendi ideed tutvustati. «Puhkuse ajal sain kutse üritusele, mis oli pühendatud sellele, et väga atraktiivses kohas, Pronksi, Liivalaia ja Tartu maantee ristmikul võiks olla pronksist või betoonist kolmemeetrine kuju. Arvake ära, kellele! Te ei arva iialgi ära! See peaks olema mälestusmärk nimega «Märka sõltlast!» rääkis Kalikova volikogu istungil.

«Alguses ma arvasin, et see on nali, aga siis nägin, et sellele on alla kirjutanud tõsised inimesed. Rääkisin sellest ideest nii oma töökaaslastele, kes töötavad narkomaanidega, kui ka sõltlastele endile. Kõik olid hämmingus. Raiuda kivisse või valada pronksi meie igapäevane põletav probleem ja kulutada selleks soliidne summa raha on kui mitte rumal, siis vähemalt raha raiskamine. Ja mis oleks selle mälestusmärgi eesmärk? Pronks või betoon seisab vähemalt mitu aastakümmet. Ja kes seal peaks olema kujutatud - narkomaan süstlaga, joodik pudeliga või hasartmängur kaardipakiga? Mis on selle mõte?» küsis Kalikova.

«Kuna ma olen tohter, siis kordan ühte väga tuttavat meditsiinitõde: ennetamine ehk profülaktika on palju odavam, kui ravi. Ja see ei puuduta ainult meditsiini, vaid ka teisi asju. Kuna see asi on esialgu ainult idee tasemel, siis ma väga tahaksin seda asja ennetada. Ma tahaksin väga, et see idee sureks vaikselt välja ja selleks mõeldud raha läheks hoopis sõltlaste abistamiseks,» ütles linnavolinik.

Sõltlase monumendi idee autor on teine linnavolinik – Max Kaur, kes plaanib selle rajada Stockmanni ristmiku juures oleva ümmarguse lillepeenra asemele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles