Anni Arro avab vanas veduridepoos kohvik-bistroo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Arro avab Telliskivi tänav 57 hoones kohvik-bistroo.
Anni Arro avab Telliskivi tänav 57 hoones kohvik-bistroo. Foto: Mihkel Maripuu

Kohvikupidajal ja kokaraamatute autoril Anni Arrol on plaanis avada Telliskivi tänava äärde jääva vana veduridepoo esimesele ja teisele korrusele kohvik-bistroo. Enne tuleb aga vana hoone osaliselt rekonstrueerida.

Tallinna linnavalitsus lubas tänasel istungil linnaplaneerimisametil väljastada projekteerimistingimused Telliskivi 57 hoone ehk vana veduridepoo osaliseks rekonstrueerimiseks.

Arro ütles Postimees.ee`le, et ei soovi veel sellest uuest söögikohast palju rääkida. Samas mainis ta, et oktoobris või novembris võiks kohvik uksed avada küll. Kõik sõltub sellest, kui kiiresti tööd edenevad.

«Ma ei tea isegi veel lõplikult, milline see koht välja nägema hakkab, loomisperiood on alles pooleli,» ütles Arro.

Telliskivi 57 hoone asub Põhja-Tallinnas Kalamaja ja Pelgulinna asumi vahelisel alal. Endise veduridepoo esmane kehand on ehitatud möödunud sajandi algusaastatel. Telliskivi tänava poolne kahekorruseline haldus- ja olmeruumide osa on juurdeehitusena rajatud 1950. aastate alguses. Hoonet on rekonstrueeritud ja laiendatud 1960. ja 1970. aastal.

Endise veduridepoo kinnistu jääb arheoloogiamälestiseks tunnistatud 13.- 16. sajandi asulakohale ning Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse. Tallinna kultuuriväärtuste ameti nõudmisel tuleb renoveerimisel kujundada hoone välisviimistlus ajaloolisse keskkonda sobivana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles