Tallinna vanalinn saab juurde uue luksusliku korterelamu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Erakogu

Kinnisvaraarendajad  Broadgate Capital ja Metro Capital Management asuvad ühiselt arendama endisest Eesti Raudtee peakorterist Pikal tänaval 45 korteriga luksuslikku korterelamut.

Umbes 4500 ruutmeetrisest hoonest aadressil Pikk 36 / Olevimägi 5 moodustavad ehitus- ja renoveerimistööde järgselt enamiku 3-4-toalised korterid seitsmel korrusel. Peale selle rajatakse esimestele korrustele äripinnad, kus hakkavad paiknema kohvikud ja poed, mitmed eellepingud on juba ka sõlmitud.

«Niivõrd suuremahuline arendusprojekt Tallinna vanalinnas on meie jaoks suur väljakutse, see on unikaalne maja,» ütles Broadgate Capitali juhatuse esimees Henrik Koch. «Vaadates Tallinna kesklinna korterituru üldist elavnemist oleme optimistlikus meeleolus. Näeme täna turul mitmeid võimalikke ostjaid, kes praeguse hinnataseme juures vanalinna korteritest kasvõi juba puhtalt investeeringuna huvitatud on. Projekti teeb vanalinna kontekstis ainulaadseks enamusest korteritest avanevad suurepärased vaated nii kesklinnale kui vanalinna katustele.»

Projekti arhitektid on eelkõige hotell Telegraafi ja Viimsi kirikuga tuntust pälvinud Martin Aunin ja Marti Kahu.

«Hoone omab suurt tähtsust Pika ja Olevimäe tänavate piirkonna ja kogu all-linna arhitektuurse ansambli lahutamatu osana. Hoone kultuuriväärtuslikud detailid taastame ajastutruult, kusjuures eraldi tasub esiletoomist 1920. aastatest pärit väärispuidust kabiiniga võrkšahtis lifti restaureerimine-eksponeerimine,» kommenteeris Aunin. «Projekti arhitektuurselt atraktiivsem osa on endisesse siseõue loodud osaliselt klaaskatuse ja sisehaljastusega ruumikas fuajee, läbi mille pääseb liftihallidesse ja sealt kõigisse korteritesse.»

Hoone mastaap võimaldab fuajeesse planeerida soliidse vastuvõtjateenuse, millega ollakse harjunud samalaadsetes kortermajades arenenud maailmas. Kõrge maja paikneb järsul nõlvakul, mistõttu suurepärased vaated merele ja vanalinnale avanevad juba teisest korrusest alates. Samuti on arendajate sõnul tähelepanuväärne vanalinnas erandlik avar planeering ja suur akende hulk, mida hoone võimaldab. Korterite valmimitähtajaks on järgmise aasta sügis, hetkel käib arendajate sõnul konkurss ehitaja leidmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles