Poska lasteaia fassaaditööd jõuavad lõpule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tükk Jaan Poska lasteaia küljest alla varisenud fassaadist.
Tükk Jaan Poska lasteaia küljest alla varisenud fassaadist. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Jaan Poska lasteaias on lõppemas fassaadi- ja remonditööd, ohutuse tagamiseks kontrollib linn ka teiste pealinna lasteaedade ohutust.

Tänavu 22. augustil kukkusid Jaan Poska lasteaias 3. korruse akna kohalt alla karniisitükid. OÜ-lt Aala Ehitus telliti kogu lasteaia fassaadi kontroll, mille käigus eemaldati maja välisfassaadilt nähtavad ohtlikud ja lahtised krohvitükid ning kontrolliti veel kord üle kõik hoone karniisid.

Samuti telliti ehitise ekspertiis, et hinnata välisfassaadide ohutust ja saada juhised nõuetele mittevastavuste kõrvaldamiseks. Vastavalt eksperthinnangule remonditi kuue akna karniisid, 20 meetrit katusekarniisi ja eemaldati krohvikatet umbes 12 ruutmeetri ulatuses. Parandatud kohad kaetakse sobivas toonis fassaadivärviga.

Tänaseks päevaks on suurem osa eelnimetatud töödest tehtud ja ka värvimisega loodetakse septembri jooksul lõpule jõuda, see sõltub suuresti ilmastikuoludest. Ühtlasi on otsustanud kontrollida ka teisi Tallinna lasteaedu, kus võib välisfassaadi või muude kohtade lagunemise tõttu tekkida samasugune ohuolukord. Kõik võimalikud ohud on kavas kõrvaldada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles