Kahes Tallinna linnaosas pole ainsatki purskkaevu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev Kalamaja kalmistupargis.
Purskkaev Kalamaja kalmistupargis. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Tallinna avalikes kohtades olevate purskkaevude arv läheneb poolesajale, pole kahes Tallinna linnaosas, Lasnamäel ja Kristiines ainsatki purskkaevu.


Mõlemasse linnaossa neid küll plaanitakse, aga millal plaanid teostuda võiksid, pole täpselt teada. Lasnamäe linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu sõnul on purskkaevu jaoks valmis vaadatud koht Pae keskuse juures, Pae 49 esisel haljasalal.

«See on investeeringute kavades kirjas ja niipea, kui vastavad finantsid leitakse, saab ta sinna ka rajatud. Rahataotlus on sisse antud, nüüd tuleb eelarve kinnitamine ära oodata,» ütles Karu.

Kristiines mõeldakse samuti purskkaevudele. «Meil on kaks mõtet, kuhu purskkaevu võiks teha. Üks koht oleks Löwenruh’ pargi ringtiigi keskele. Teine plaan oli teha purskkaev Kristiine keskuse ette, suure ristmiku juurde haljasalale. Aga need asjad on praegu ainult idee tasandil,» ütles Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb.

Löwenruh’ tiigi purskkaev on tema sõnul isegi pikaajalises purskkaevude ehitamise kavas sees, Kristiine keskuse esine koht on uuem idee. «Seda me arutasime Kristiine keskuse endiste omanikega ja nemad olid sellega väga päri. Keskuse praeguste omanikega me pole veel sel teemal jõudnud rääkida. Nii et ideed on olemas, aga nende realiseerimiseni jõuame võibolla paari-kolme aasta pärast, kui majanduses on loodetavasti parem olukord,» rääkis Korb.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles