Tallinna linnavolikogu kaotas paadimaksu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahisadam Pirital.
Jahisadam Pirital. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu võttis täna vastu otsuse tunnistada kehtetuks üle-eelmisel aastal kehtestatud paadimaksu.


Riigikogu võttis 23. septembril 2010 vastu kohalike maksude seaduse ja maksukorralduse seaduse muutmise seaduse, millega kaotati kohalike maksude seast paadimaks. Nii ei jäänud ka Tallinnal muud üle, kui paadimaksu määrus kehtetuks tunnistada.


Rahaliselt see Tallinna eelarvet oluliselt ei mõjuta, sest enamus veesõidukeid jäi ühel või teisel põhjusel maksu alt välja.

Endine linnavolinik Valdo Randpere, kes volikogus paadimaksu kaotamise eest seisis, peab paadimaksu märgiks linna halvast finantsjuhtimisest.

«Paadimaks oli selge näide, et Tallinnal pole linnajuhtimiseks vajalikku pädevust. Tegu oli juriidilise möödapanekuga, millele ei eelnenud korralikku analüüsigi, oskamaks prognoosida reaalselt maksulaekumist,» leidis Randpere.

Paadimaks hakkas kehtima 2010. aastast, mil planeeris oodatavaks tuluks 10 000 000 krooni. 2010. aastal laekus paadimaksu vaid 68 000 krooni, mille järel plaanis linn 2011. aasta laekumiseks 100 000 krooni ehk 6391,16 eurot. Käesoleva aasta septembri alguseks paadimaksu veel laekunud polnud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles