Tallinna uus jäätmekava keskendub taaskasutusele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus.
Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavolikogu kiitis heaks Tallinna jäätmekava aastateks 2012–2016, mil prügilate asemel eelisarendatakse taaskasutust.


Tallinnas on kavas arendada kaasaegset jäätmehooldust, märkis uut jäätmekava tutvustanud abilinnapea Arvo Sarapuu. «Jäätmemajanduse korraldus Tallinnas seab prioriteediks prügilasse suunatavate jäätmekoguste vähendamise ning võimalikult suure hulga jäätmete taaskasutusse suunamise. Selleks tuleb tõsta jäätmete sortimise taset,» märkis Sarapuu.

Tallinna praegune jäätmejaamade võrgustik ei ole tema sõnul piisav selleks, et tagada elanikele mugavad jäätmete äraandmise võimalused. Sestap näeb jäätmekava aastateks 2012–2016 ette rajada jäätmejaamad Rahumäe ja Pärnamäe kalmistute juurde, Mustamäele, Lasnamäele ja Haaberstisse – vähendades kaugust jäätmejaamast keskmiselt neljale kilomeetrile.

Jäätmekava sisaldab analüüsi jäätmehoolduse olukorra kohta, õigusaktidest tulenevaid kohustusi ja eesmärke ning linna jäätmehooldusalast tegevuskava.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles