Esmaspäeval avatakse Tondiraba jalakäijate tunnel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba tunneli rekonstrueerimistööd tänavu suvel.
Tondiraba tunneli rekonstrueerimistööd tänavu suvel. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 26. septembril avatakse Tondiraba jalakäijate tunnel, mis ühendab Laagna tee ääres asuvaid kaubanduskeskusi.


Lasnamäe linnaosavanema Andrei Novikovi sõnul on Laagna tee on üks tihedaima liiklustihedusega teid, mida läbib ööpäevas keskmiselt 40 000 sõidukit. Tondiraba jalakäijate tunnel võimaldab jalakäijatel ohutult Laagna teed «ületada».

«Eriti aktuaalseks muutus seni konserveeritud Tondiraba jalakäijate tunneli avamine peale uute kaubanduskeskuste valmimist mõlemal pool sõiduteed,» lausus Novikov.

Tondiraba jalakäijate tunneli rekonstrueerimise projekti on koostanud Sweco Projekt AS ning töövõtjaks on TREV-2 Ehitus. Tunnelis on vahetatud hüdroisolatsiooni – tunneli katuse lahtivõtmine eeldas kaevetöid Laagna teel ning sellega seoses ka ajutist liikluskorralduse muutmist. Korrastatud on trepid, rajatud uued juurdepääsuteed ning tehtud tunneli siseviimistlus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles