Kultuuriväärtuste amet: linnakirjutaja on nagu Tallinna saadik Saksamaal

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Jana Portner Kadriorus jalutamas.
Sarah Jana Portner Kadriorus jalutamas. Foto: Toomas Huik

Tallinna kultuuriväärtuste ameti kultuuriosakonna juhataja Lennart Sundja hinnangul on linnakirjutaja Sarah Jana Portner täitnud linnakirjutajana oma ülesande, olles kui kultuuripealinna saadik Saksamaal.

Sundja viitas, et Portner on andnud hulganisti intervjuusid Tallinna teemal ning tema blogi on huvitav lugemine ka eestlastele. «Jättes ka kõrvale eestlastele nii omase kergelt nartsissistliku huvi selle vastu, mida teised meist arvavad, on ometi huvitav jälgida, millisena näeb ja kogeb meie linna keegi väljastpoolt, milliseid detaile märkab ning millised võib-olla meile tavalised ja iseenesestmõistetavad nähtused ja ilmingud talle erakordsed ja tähelepanuväärsed tunduvad,» tõdes Sundja. Ta avaldas lootust, et paljud tallinlased leiavad linnakirjaniku blogist midagi uut, mida nad oma linna kohta varem ei teadnud.

Kultuuriväärtuste ameti koostöö linnakirjutaja Portneriga toimus Eesti Kirjanike Liidu kaudu. Amet eraldas ka 3900 euro suuruse toetuse linnakirjutaja eluasemekulude katmiseks ning kultuuriürituste külastamiseks.

Saksa Ida-Euroopa Kultuurifoorum (Deutschen Kulturforum Östliches Europa) on mitmetel aastatel toetanud linnakirjaniku saatmist mõnda Ida-Euroopa linna.

Linnakirjaniku ülesandeks on kohaliku elu-oluga tutvumine ning oma muljete pidev kajastamine veebipäevikus. 2011. aastaks soovis Saksa Ida-Euroopa Kultuurifoorum valida sihtlinnaks Tallinna kui 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna.

Saksa Ida-Euroopa Kultuurifoorum korraldas kirjaniku leidmiseks konkursi ning andis konkursi võitjale stipendiumi, mis kattis kirjaniku reisi ja ülalpidamiskuulud. Vastuvõtvalt linnalt oodati kirjaniku majutuse korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles