Edgar Savisaar ületas lubatud kiirust 47 km/h

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits.

Pühapäeva õhtul peatas politsei Tallinna-Narva maanteel Tallinna linnapea Edgar Savisaare juhitud auto, kuna poliitik ületas oluliselt lubatud piirkiirust.

Politseist öeldi Postimehele, et Savisaar ületas kiirust Tallinna-Narva maantee 60. kilomeetril ja meer sõitis 90 km/h alas vähemalt sõidukiirusega 137 km/h ehk ületas kiirust vähemalt 47 km/h.

Linnapea vabandas avalikkuse ees oma eksimuse pärast ja lisas kommentaariks, et õhtusel ajal enda ees paremal mitmeid peatunud autosid nähes ületas ta nendest möödasõiduga antud kohas lubatud piirkiirust.

«Kahetsen juhtunut. Taoline teguviis ei ole õigustatav ja kutsun endiselt üles kõiki liiklejaid jälgima liikluseeskirja,» sõnas Savisaar.

Antud liiklusrikkumise eest määratakse Edgar Savisaarele karistus lähema kuu aja jooksul.

Liiklusseaduse järgi karistatakse mootorsõidukijuhti, kes ületab lubatud sõidukiirust 41–60 kilomeetrit tunnis, rahatrahviga kuni 200 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheteistkümne kuuni.

Savisaar ületas kiirust ka 2007. aastal, kui ta peatati Lääne-Virumaal Vihula vallas. Ida prefektuuri Rakvere politseiosakond tegi otsuse, millega määras Keskerakonna liidrile Edgar Savisaarele kiiruseületamise eest 3900 krooni trahvi ja võttis kolmeks kuuks juhiload ära.

1999. aastal ületas Savisaar Tallinnas Peterburi teel lubatud sõidukiirust 27 kilomeetriga tunnis ja sai selle eest 1230 krooni trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles