Prügihunt kutsub noori osalema prügipolitsei mängus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügihunt.
Prügihunt. Foto: Peeter Langovits

Täna algas kõikides Tallinna koolides Prügipolitsei mäng, mille eesmärk on tõsta õpilaste teadmisi jäätmete sorteerimisest ja juhtida tähelepanu selle vajalikkusele.


Mäng kestab 12. oktoobrini ning tublimaid mängus osalenud õpilasi autasustatakse Coca-Cola Plazas toimuval lõpuüritusel, teatas Raepress.

Tallinna Keskkonnaameti Jäätmehoolde osakonna juhataja Kertu Tiitso sõnul on Prügipolitsei mäng osa juba üheksandat aastat toimuvast Prügihundi teavitusaktsioonist, mille eesmärk on juhtida tähelepanu prügi sorteerimise vajadusele ja võimalustele. «Prügipolitsei mänguga soovime panna koolinoori rohkem neid ümbritsevat igapäevast keskkonda jälgima,» ütles Kertu Tiitso. Ta lisas, et Prügipolitsei mängus on 4.-9. klassi õpilaste ülesanne märgata ja fotol jäädvustada jäätmete valesti sorteerimist kodus, koolis ja selle ümbruses.

Prügipolitsei mängu käigus pildistavad õpilased jäätmete valesti sorteerimise juhtumeid ning edastavad need koos omapoolsete arvamustega Tallinna keskkonnaametile e-posti teel. Kõik laekunud pildid vaadatakse üle ekspertidest koosneva žürii poolt ja antakse tagasisidet mängus osalejatele. Tiitso sõnul püüab keskkonnaamet leida lahenduse õpilaste poolt jäädvustatud jäätmete väärkäitluse likvideerimiseks.

Prügipolitsei mängu auhindadeks on Kalev Spa veekeskuse külastus tervele klassile ning klassiekskursioon Hansabussiga väärtuses 200 eurot. Prügipolitsei mängu lõpuüritus ja võitjate pidulik autasustamine toimub 18. oktoobril Coca-Cola Plazas.

Prügihundi kampaaniat korraldab Tallinna keskkonnaamet ning toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles