Lasnamäe trammiliin võib valmida kuue aasta pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn hakkab hanke korras muretsema uusi tramme.
Tallinn hakkab hanke korras muretsema uusi tramme. Foto: Tallinna linnavalitsus

Kui projekti edasiste ettevalmistusetappidega kohe alustada, siis oleks võimalik uuel Lasnamäe liinil kiirtramme sõitmas näha juba 2017. aasta teisel poolel.


Nii kinnitab Tallinna abilinnapea Taavi Aas oma vastuses linnavolinik Kalev Kuke vastavasisulisele arupärimisele. «Projekti elluviimisel era- ja avaliku sektori koostööprojektina (PPP-projekt) võimalik projekti teostajaga lepinguni jõuda ca 3-3,5 aasta pärast. Uue trammiliini käikuandmine oleks võimalik umbes 6-6,5 aasta pärast, arvestades ka infrastruktuuri ning trammiveeremi ehitusajaga,» teatas Aas.

Projekti rahastamine on abilinnapea sõnul planeeritud eelmainitud PPP-projektina, mis tähendaks et investeeringute etappi rahastaks erasektori partner. Lawin Lepik & Luhaäär Advokaadibüroo koostatud töös «Lasnamäe trammiprojekt. Finantseerimisvõimaluste analüüs» viidatakse ka võimalusele rahalisi vahendeid vähemalt osaliselt taotleda Euroopa Liidu struktuurivahenditest. Hetkel on rahastamisvõimaluste osas läbirääkimised käimas ka EBRDga.

«Edasised ettevalmistavad tegevused peavad hõlmama uue uue trammiliini projekteerimist eelprojekti staadiumini, PPP-lepingu projekti ning hanke dokumentatsiooni koostamist. Hange hõlmab projekteerimist, infrastruktuuri ehitamist, trammide tarnet ning liini opereerimist,» kirjeldas Aas edasisi samme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles