Lauri Laats: Tallinn sõlmis jäätmeveolepingu maksuvõlglasega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laats.
Lauri Laats. Foto: Erakogu

Tallinna linnavolikogu sotside fraktsiooni liikme Lauri Laatsi väitel sõlmis Tallinna linnavalitsus eelmise aasta aprillis jäätmeveolepingu maksuvõlgades ettevõttega, vaatamata sellele, et hanketingimustes oli nõutav võlgnevuse puudumine maksuametile.

üüd tahab Laats saada selgust, kas tegu oli ebapädevuse või ikkagi
pahatahtliku otsusega.

Krediidiinfost selgub, et Kristiine linnaosa Tondi-Järve jäätmeveopiirkonda teenindav OÜ VSA Eesti on juba paar aastat tõsistes makseraskustes ja kahjumis. 21. oktoobri 201. aasta seisuga ulatus ettevõtte maksuvõlgnevus 146 000 euroni.

Laats pööras sellele probleemile tähelepanu oma arupärimises abilinnapea Arvo Sarapuule 6. oktoobril. Ta küsis, et kas linnavõimul on varuplaan juhuks, kui kümme tuhat elanikku peaksid jääma prügiveo teenuseta.

Oma vastuses 19. oktoobril teatas abilinnapea Sarapuu, et leping VSA Eestiga sõlmiti 30. novembril 2006 ning see kehtib käesoleva aasta lõpuni. Alles siis oleks võimalik uus hange välja kuulutada.

«Siinjuures on aga üks oluline nüanss - Sarapuu jätab mainimata, et esialgne leping kehtis 30. aprillini 2010 ning kaks päeva enne lepingu lõppemist pikendati see linnavalitsuse korraldusega 2011. aasta lõpuni,» ütles Laats. «Selleks ajaks aga oli VSA Eesti maksuvõlgnevus juba 900 000 krooni ja linnavõim pidi sellest teadlik olema.»

Laats lisas, et võttes arvesse ettevõtte võlgnevust lepingu pikendamise ajal ning 2009. aasta VSA Eesti aruandes välja toodud kahjumit, ei oleks tema erasektoris kindlasti julgenud sellises seisus firmaga lepingut sõlmida või pikendada.

Laats lubas asjal silma peal hoida ja tõsta selle küsimuse üles ka linnavolikogu revisjonikomisjonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles