TV3: järsult kallinev küttehind jätab pensionärile elamiseks 3 eurot

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli 72.
Kopli 72. Foto: Kaader TV3 videost

Tallinnas tõuseb homsest toasooja hind, mis lööb valusalt kortermajade elanike rahakoti pihta.

Koplis asuva Sõle tänav 72 maja rahvas kuulub nende paari protsendi tallinlaste hulka, kelle jaoks kallineb toasooja hind homsest tervelt 41 protsenti, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Seni on elanikud kommunaalarvetega hakkama saanud, aga sel talvel on võlgnevused ilmselt kerged tekkima. Ajakirjanikuga rääkinud naisterahvas tõi Sõle 72 majast ehmatava näite: «Üks pensionärist elanik kurtis mulle, et kui ta kõik arved ära maksab, siis jääb tal elamiseks järele kolm eurot,» rääkis ta.

Fortum Termes põhjendab järsku hinnatõusu asjaoluga, et Kopli piirkonnas pole hinda tõstetud alates 2009. aasta lõpust, vahepeal on aga maagaas kõvasti kallinenud.

«Kuna Fortum tõesti ei käinud vahepeal hindu kooskõlastamas, müüs lausa alla omahinna, siis jah, nüüd tuleb tal see järsk hinnatõus ära teha,» ütles Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.

Korteriühistute Liidu Tallinna büroo juhataja Raimo Jõgeva leiab aga, et hinnatõus pidanuks käima sujuvamalt. «Fortum oleks võinud seda hinnatõusu teha järk-järgult, nagu kunagi tegi Tallinna Küte, aga mitte kohe, mitte 40 ja rohkem protsenti. See on ikka liiga suur koormus,» leidis ta.

Jõgeva ütles, et küttesüsteemist eralduda pole võimalik. «Ma ei väsi kordamast – majad tuleb korda teha, siis me hakkame ka vähem maksma,» nägi ta ainsat lahendust renoveerimises. Sõle tänav 72 korteriühistu aga endale laenu lubada ei saa, sest üks võlg on juba üleval ning elanikud võivad vaid loota, et ilmataat halastab ja kolmandat järjestikust krõbekülma talve ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles