Linn käskis Uue Maailma Seltsil kiiged likvideerida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo käskis tänavanurgal olnud kiiged sealt ära koristada, sest need olid paigaldatud linna maale ilma loata.
Mupo käskis tänavanurgal olnud kiiged sealt ära koristada, sest need olid paigaldatud linna maale ilma loata. Foto: Uwe Gnadenteich

Munitsipaalpolitsei alustas septembris väärteomenetlust, mis päädis sel nädalal Videviku ja Koidu tänava nurgal paiknenud kiikede lahtimonteerimisega.


Lisaks kiikedele sattusid väärteomenetluse objektiks ka seintele ja tänavavalgustuspostidele kleebitud kuulutused ja teabetahvlid. Linnavolinik Toivo Jürgenson esitas konflikti kohta arupärimise abilinnapea Kalle Klandorfile. Abilinnapea teatas vastuseks, et seadused on kõigile täitmiseks.

«Õigusvastane tegu on toime pandud selles, et MTÜ Uue Maailma Selts ei kooskõlastanud kesklinna valitsusega teabetahvlite ja kuulutuste väljapanemist avalikku kohta ning lilleklumpide ja kiikede paigaldamist linnaosa territooriumile.
Enne menetluse alustamist võttis munitsipaalpolitsei ametnik korduvalt Uue Maailma Seltsiga ühendust ning palus rikkumise kõrvaldada, kuid suulistele etteteatamistele jäeti reageerimata,» selgitas Klandorf Jürgensonile saadetud vastuses.

«Kesklinna valitsus on nõus kõigile turvanõuetele vastavate kiikede panekuga antud asukohta, kui sellega nõustub ka maa valdaja ja hooldaja Tallinna Kommunaalamet ning liikluskorralduse ja -ohutuse eest vastutav Tallinna Transpordiamet.
Kesklinna valitsus ei saa nõustuda käesoleval hetkel paigaldatud kiikede säilitamisega, kuna nad ei vasta kehtivatele turvanõuetele ning on ohu allikaks linnakodanikele, eriti lastele. Kindlasti leiab ka kõnesolev vastasseis lahenduse ning usume, et edaspidise koostöö süvenedes hääbuvad taolised probleemid juba eos,» avaldas abilinnapea lootust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles