Õppustele sõitnud kaitseväelane hukkus avariis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila-Haapsalu maanteel juhtunud avarii, milles hukkus inimene.
Keila-Haapsalu maanteel juhtunud avarii, milles hukkus inimene. Foto: Reporter.ee

Täna hukkus Vasalemma silla juures toimunud avariis Iraagi ja Afganistani sõdade veteran ja lahinguliste teenete eest medaleid saanud nooremveebel Martin Tiik.

Mitmetel missioonidel käinud ja Eestis olles Kalevi pataljonis kodumaad teeninud 31-aastane nooremveebel hukkus täna keskpäeval toimunud avariis Keila-Haapsalu maanteel.

Nooremveebel oli avarii hetkel kaitseväe maastikuautoga Land Rover teel Männikule, kus pataljoni allüksusel oli plaanis lahinglaskmise õppus, kui talle sõitis otsa vastassuunavööndisse kaldunud veoauto. Esialgsetel andmetel põhjustas avarii veokil purunenud rehv.

Maasturit juhtinud kaitseväelane suri kohapeal, sõidukis olnud naine ja veokijuht toimetati täiendavaks kontrolliks haiglasse.

Kaitseväe teatel läbi avariis hukkunud nooremveebel Martin Tiik ajateenistuse 1999. aastal Kalevi jalaväepataljonis ning asus seejärel teenima Balti Pataljoni ning hiljem Scoutspataljoni. Ta osales lahingutegevuses Iraagis Estpla-8 koosseisus 2004. aastal ja Afganistanis Estcoy-6 koosseisus 2008. aastal ning teeninud Estpatrol-7 koosseisus Kosovos. Mehe viimaseks ametikohaks oli Kalevi jalaväepataljoni operatiivsektsiooni staabiallohvitser-instruktor.

Hukkunud kaitseväelast on autasustatud kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest, rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medaliga ja NATO ISAFi medaliga ning Kalevi jalaväepataljoni rinnamärgiga.

Kaitsevägi avaldab hukkunud nooremveebeli omastele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles