Mutli: suuri kultuuripealinna aastaks mõeldud asju valmis ei saadud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn 2011 kultuuripealinna aasta lõpuüritusi tutvustav pressikonverents Lennusadamas. Jaanus Mutli.
Tallinn 2011 kultuuripealinna aasta lõpuüritusi tutvustav pressikonverents Lennusadamas. Jaanus Mutli. Foto: Mihkel Maripuu

Kui enne kultuuripealinna aasta algust muretseti programmi tiheduse üle, siis nüüd möönavad korraldajad, et kohati oli sündmusi ehk liigagi palju.

Meremuuseumi lennuangaaridest pidid saama kultuuripealinna aasta superstaarid, avamise asemel käivad seal hetkel aga siseviimistlustööd, vahendab ERR Uudised.

Kultuurse betoonivalamisega läks sel aastal halvasti rohkem kui kord, tõdes SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli. «Suuri asju, mis olid konkreetselt mõeldud kultuuripealinna aastaks, ju valmis ei saadud,» tunnistas ta, kuid lisas, et ei näe selles mingit traagikat, kuna kultuuripealinna aastal sai siiski väga paljude asjadega alustatud – näiteks hoogustus pärast vaevalist algust Kultuurikatla ehitus.

Kultuuri sai programmi aga nii palju, et näiteks suve hakul lihtsalt ei jagunud enam igale asjale publikut, rääkis Mutli, kelle sõnul õpiti kultuuriaasta korraldamisest seda, et kui tallinlasteni jõuti edukalt, siis mujal Eestis võinuks turundus parem olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles