Tallinn lõpetas jäätmeveolepingu VSA Eestiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Peeter Langovits

Tallinna keskkonnaamet lõpetas täna poolte kokkuleppel korraldatud jäätmeveo lepingu Kristiine linnaosas Tondi – Järve piirkonnas prügiveofirmaga OÜ VSA Eesti.

Ettevõte loobus talle antud ainuõigusest ja esitas jäätmeloa väljastajale, Tallinna keskkonnaametile taotluse loa tühistamiseks. Firmal on olnud majanduslikud raskused juba mõnda aega, mistõttu oli kõige mõistlikum leping lõpetada poolte kokkuleppel.

VSA Eesti volitatud esindaja Raicinskis Vytenis kinnitas, et nad jätkavad piirkonnas teenuse osutamist vabaturu tingimustes. Jäätmevaldajatel on õigus jätkata VSA Eestiga sõlmitud lepingut või pöörduda lepingu sõlmimiseks teiste turul tegutsevate jäätmefirmade poole. Lepingu sõlmimine prügiveoks on kohustuslik.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul tekib inimestel vabadus valida endale sobiv prügiveofirma. «Elanikel ei tasu muretseda. Vaatamata tekkinud ootamatule olukorrale, veetakse linlaste prügi kindlasti minema. Loodame, et inimesed saavad parima hinna ja teenuse,» sõnas Sarapuu.

Abilinnapea sõnul on kavas 2012. aastal muuta Tallinna jäätmekorralduse süsteemi, nii et ei tekiks selliseid olukordi, kui nüüd juhtus VSA Eestiga. Nimelt tahab linnavalitsus juba järgmise aasta esimeses kvartalis asutada keskkonnameti juurde jäätmekorralduskeskuse, mis hakkab ühelt poolt suhtlema jäätmevaldajatega ning teisalt prügiveofirmadega. See tähendab, et kui mingis korraldatud jäätmeveo piirkorras peaks ühe või teise vedajaga tekkima probleeme, leiab keskus kohe uue vedaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles