ERR: teletorni renoveerimisel on jõutud sisetöödeni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade teletornist.
Vaade teletornist. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Tallinna teletornis on välitööd valmis saanud ja nüüd askeldavad ehitajad hoone sisemuses, külastajaid oodatakse torni aprillis.

Suurim väline muutus on teletorni katusega pääsla, mis talvisel ajal sisenejaid tornist lenduva lume ja jää eest kaitseb ning on kasutusel ka näitusepinnana, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

21. korrusel hakkab lähitulevikus kasvama aga nii-öelda kosmiline muru, kust omakorda sirguvad ekspositsiooniseenekesed ehk futuristlikud robotid, kust külastaja saab infot eestlaste saavutuste kohta maailmas. Kosmiline teema on teletornis läbiv, sest KOKO arhitektid lasid fantaasial lennata, justkui oleks teletorn orgi otsa jäänud ufo.

Põneva sisustuse kõrval on teletorni juures põhiline aga siiski vaade ning kogemuse võimendamiseks on 21. korrusele tehtud põrandaaknad, mille kaudu inimene saab vaadata, kui kõrgel ta ikkagi on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles