Aaviksoo: kunstiakadeemia ei pruugi õigeks ajaks valmida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA uue hoone kohal on praegu arheoloogilistel kaevamistel tekkinud auk.
EKA uue hoone kohal on praegu arheoloogilistel kaevamistel tekkinud auk. Foto: Toomas Huik

Haridusminister Jaak Aaviksoo avaldas tänasel valitsuse pressikonverentsil kahtlust, kas Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uus hoone ikka valmib tähtaegselt.

Ministri sõnul on raske uskuda, et EKA hoone ehitusluba on võimalik saada sellise aja jooksul, et maja valmiks 2015. aasta lõpuks, nagu praegu kavandatud.

Aaviksoo sõnul on vaja leida mingi lahendus, kuna kunstiharidust ei saa anda pikka aega rendipindadel. Minister loodab, et EKA tuleb ise mingi lahendusvariandiga välja, kuid seda on vaja teha kiiresti.

Esialgsete tingimuste järgi pidi EKA saama uue hoone ehitusloa 4. detsembriks, kuid luba ei ole siiani. Nüüd peab haridusministeerium otsustama, kas pikendab ehitusloa väljastamise tähtaega või mitte. Kui ministeerium jääb ikka algse tähtaja juurde, siis võib sihtasutus Archimedes loobuda 12 miljoni euro eraldamisest kunstiakadeemiale. See on sihtasutuse õigus, aga mitte kohustus.

Tallinna linnavolikogus kehtestatud EKA hoone detailplaneeringus on tingimus, et kunstiakadeemia peab saama kooskõlastuse kõigilt naabermajade Gonsiori 8 ja Tartu maantee 7 elanikelt. Praeguseks ei ole oma kooskõlastust andnud Tartu maantee 7 maja omanik, kes on ka linnavolikogu otsuse kohtusse kaevanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles