Politsei ei uuri Nõmme turuhoone uste äraviimist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme turu direktor nimetas eilset turuhoone uste äraviimist varguseks, kuid politsei näeb asja leebemates toonides ning ei näe vajadust kriminaalmenetluse algatamiseks.


Eile päeval võtsid enda väitel palgata jäänud töömehed Nõmme turuhoonelt mitu välisust eest ja viisid need minema.

Uksed minema viinud firma esindaja Juri Sviridov ütles Reporterile, et need kuuluvad juriidiliselt neile, sest uste eest polevat makstud ja ka nende üleandmise aktile pole keegi alla kirjutanud. Kokku nõuavad mehed 23 000 eurot saamata jäänud raha. «Kohe kui raha on makstud, toome uksed tagasi. Kui ei, võtame aknad ka maha ja uksi võtame veel maha, sest need on meie omad,» rääkis Sviridov.

Täna ei paistnud uste puudumine turukaubandust eriti mõjutavat. Turuhoone ukseavad pole siiski päris tühjad. Nimelt on seespool veel lükanduksed, mida ei saa küll lukustada, kuid tõmbetuule peaksid need siiski ära hoidma.

Uute uste tellimise ja valmistamisega läheb aega umbes kolm nädalat ja seni peab turuhoone usteta läbi ajama. Küte lülitatakse välja ja ööseks tuleb turgu valvama turvafirma G4S.

Eile käis turul ka politsei, kuid korravalvurid ei pidanud vajalikuks intsidenti sekkuda.
«Politsei käis seal tõesti kohal, aga selgus, et uksed viis ära alltöövõtja, kes uste eest raha polnud saanud. Politsei võttis koha peal asjaosalistelt seletused, kuid tegu on siiski tsiviilvaidlusega,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles