Tallinn 2011 kaob muusika- ja valgusmöllu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn 2011 meeskond tegi eile viimaseid ettevalmistusi tänaseks, mil Tallinn kannab viimast päeva kultuuripealinna tiitlit.

Vabaduse väljakul hakkab täna õhtul kell 20.11 kõlama Margo Kõlari heliteos «Tornikellade laul». Korraga pannakse helisema kümne Tallinna pühakoja – Aleksander Nevski katedraali, Nikolai Imetegija kiriku, Issandamuutmise kiriku, Peeter-Pauli kiriku, Toomkiriku, Oleviste kiriku, Püha Vaimu kiriku, Ukraina kreeka-katoliku kiriku, Kaarli kiriku ja Jaani kiriku – kellad. Teost saadab Taavi Varmi videoprojektsioon (mapping), mis kasutab lõuendina Jaani kiriku arhitektuuri.

Eile õhtupimeduses istus lavastuskunstnik Varm varju all puldi taga ja heitis Jaani kirikule kõikvõimalikke värvikujundeid. Varm harjutas kätt, et «Tornikellade laulu» taust hästi välja kukuks

Ettekande järel süttib Eesti Rahvusringhäälingu segakoori jõululaulude saatel küünlameri ja õhtu kulmineerub tulemänguga Harjumäel, kus süüdatakse kümme meetrit lai ja kaks meetrit kõrge tuleskulptuur «2011».

Terve neljapäev on tasuta avatud hulk muuseume, kirikutes antakse kontserte ja peetakse jumalateenistusi. Ametlik lõputseremoonia ja kultuuripealinna tiitli üleandmine Guimarãesile (Portugal) ja Mariborile (Sloveenia) leiab aset hilisõhtul Lennusadama angaarides ja see on kutsetega üritus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles