Politseivilkuriga ringi sõitmine tõi noorukile kriminaalmenetluse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Toomas Huik

Koolitunni koduse ülesande tõttu sinise vilkurgiga ringi sõitmine tõi koolipoisile kriminaalmenetluse, kuid pääses 100-eurose kohustusega.

Möödunud aasta jaanuaris alustati kriminaalmenetlust Tallinna Inglise Kolledži 10. klassis õppinud noore üle, kes 2007. aastal sõitis koolikohustuse täitmiseks ringi sinise vilkuriga.

Noore ütluste kohaselt valmistati saksa keele koduse ülesandena video, mille eesmärgiks oli jäljendada mingit saksakeelset seriaali ning laadisid selle koolis taasesitamiseks internetiportaali youtube.com.

Kahtlustatav pani toime teise astme kuriteo, mille eest seadus näeb karistusena ette rahalise karistuse. Kahtlustatav tunnistas oma süüd ja kahetses toimepandut, mis on tema karistust kergendavaks asjaoluks, karistust raskendavad asjaolud puuduvad. Karistusregistrisse pole kahtlustatav kantud.

Eeltoodud asjaolusid arvestades leidis kohus, et kahtlustatava süü toimepandud kuriteo puhul ei ole suur ning kriminaalmenetluse jätkamiseks puudub avalik menetlushuvi.

Kuna teo toimepanemise ajal 2007. aastal oli õpilane alaealine, sellest on möödunud pikk aeg ning käesoleval ajal on ta Tartu Ülikooli üliõpilane, võib talle määrata keskmisest väiksema kohustuse.

Kriminaalmenetlus lõpetati ning õpilane kohustati maksma 100 eurot riigituludesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles