Galerii: Cirque du Soleil etendus Tallinnas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis viibib praegu esimest korda maailmakuulus Cirque du Soleil ehk Päikesetsirkus. Eile andis tsirkus Rocca al Mare suurhallis esimese etenduse.

Kuigi nime poolest tsirkus, on Cirque du Soleil tegelikult midagi kaugelt enamat – siia on koondatud eri maade tsirkusekunstile omased oskused: inimvõimete piiril liikuv, aina leidlikum ja fantastilisem akrobaatika, žongleerimine, köielkõnd, klounid, aga ka teater ja muusika, kirjutas ajakirja Muusika peatoimetaja Ia Remme detsembri alguses Postimehes.

Igale tsirkuse show’le kirjutatakse spetsiaalselt sobiv muusika.

Cirque du Soleil’ asutas Kanadas 1984. aastal nüüdne miljonär ja metseen Guy Laliberté, kes tol ajal oli tänavamuusik, kõmpidel kõndija ja tuleneelaja.

Tänapäeval töötab seal 5000 inimest kogu maailmast, nende hulgas 1300 tsirkuseartisti. Tsirkuseartiste on rohkem kui 50 maalt, nad kõnelevad rohkem kui 25 keeles.

Alates oma asutamisest 1984. aastal on Cirque du Soleil’ etendusi vaadanud ligi 100 miljonit inimest. 2011. aastal vaatas Cirque du Soleil’ etendusi 15 miljonit.

Eesti etendused toimuvad 28.11.2011– 1.01.2012 Rocca al Mare suurhallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles