Lähipäevil hakatakse EKA krundil sulundseina paigaldama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA krunt.
EKA krunt. Foto: Toomas Huik

Kohus ei andnud Tartu maantee 7 maja omanikule esialgset õiguskaitset, mistõttu on jõus Tallinna linnaplaneerimise ameti poolt väljastatud ehitusluba Eesti Kunstiakadeemia (EKA) krundil sulundseina rajamiseks ning tööd lähevad lahti lähipäevil.

EKA avalike suhete juht Solveig Jahnke mainis, et sulundseina rajamiseks mõeldud metallist vaiad toodi kohale juba detsembri lõpus, kuid jõuluajal ei olnud paslik hakata neid maasse rammima.

Ta lisas, et Tartu maantee 7 maja omanik küll vaidlustas sulundseina rajamise ehitusloa, kuid vahetult enne jõule tuli kohtuotsus, et ehitusluba kehtib edasi. Sulundsein on vajalik EKA uue maja kahe maa-aluse korruse ehitamiseks, aga ka arheoloogiliste kaevamiste jätkamiseks, kui see vajalikuks osutub.

«Kopaga kaevatakse välja vana maja vundament ning kohapeal viibib ka järelvalvaja, et jälgida, kas kaevetööde käigus tuleb lagedale midagi väärtuslikku,» selgitas Jahnke. «Kui nii, siis võetakse jälle kühvlid ja pintslid appi.»

Jahnke mainis ka seda, et sihtasutuse Archimedes kaudu Euroopa Liidult uue maja ehitamise tarbeks 12 miljoni euro saamiseks oleks pidanud linnaplaneerimise amet väljastama eelmise aasta 4. detsembriks EKA uue hoone ehitusloa. Seda ei ole aga veel siiani tehtud. Küll on Archimedes saatnud EKA-le täiendavaid küsimusi, kuidas ehituse alustamise venimine võib mõjutada hoone valmimise lõpptähtaega. Ehitusloa väljastamise tähtaja edasilükkamine on praegu menetluses.

Archimedese kommunikatsioonijuht Karin Kase märkis, et EKA-lt soovitakse täiendavat infot just selle kohta, milliseid toiminguid tehakse ehitusloa saamiseks, samuti loa saamist ja ehitustegevuse alustamist mõjutavate võimalike muude asjaolude, ka kohtuvaidluste kohta. Kase sõnul on praegu ennatlik öelda, kas EKA saab uue hoone ehitamiseks Archimedese kaudu raha.

Tartu maantee 7 majaomanikku esindav vandeadvokaat Taivo Ruus ütles, et sulundseina paigaldamiseks väljastatud ehitusluba tõesti kehtib, sest kohus ei andnud esialgset õiguskaitset. Ehitusluba EKA uue maja püstitamiseks ei ole aga jätkuvalt välja antud.

«Kuni kohus ei ole aga otsustanud, kas EKA kinnistu detailplaneering on kehtestatud Tallinna linnavolikogus õiguspäraselt või mitte, et saa seal midagi ehitama hakata,» kinnitas Ruus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles