Nõmme turuhoone sai uued uksed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate poolt ära viidud Nõmme turu uksed on asendatud uutega.
Ehitajate poolt ära viidud Nõmme turu uksed on asendatud uutega. Foto: Liis Treimann

Nõmme turuhoonel on jälle ees uksed, mille rahata jäänud ehitajad sealt detsembri keskel minema viisid.


«Saime selles mõttes asjad korda, et ehitaja oli kohustatud garantii korras uued uksed ette panema. Nii et vanu uksi tagasi ei saanud, aga telliti uued,» selgitas Nõmme linnaosavanem Erki Korp.

Uued uksed paigaldas turu ehituse peatöövõtja OÜ Marmel-E, kes oli väidetavalt võlgu jäänud alltöövõtjale Ingenious OÜ, kelle esindajad saamata jäänud raha katteks turuhoone uksed ära viisid.
Lõpptulemusena jäid ehitajate omavahelised rahaasjad nende klaarida ning turuhoonel on uksed jälle ees.

14. detsembril viisid enda väitel palgata jäänud töömehed turu peahoonelt osa välisuksi minema. Ingenious OÜ töömehed kinnitasid Kanal2 uudistesaatele «Reporter», et nad pole tehtud töö eest raha saanud ning uksed kuuluvad juriidiliselt neile.

Nõmme turu direktor Vello Lokk nimetas tookord juhtunut varguseks keset päeva. «Nõmme turg on maksnud selle objekti peatöövõtjale 100 protsenti kinni, kõik. Kui on alltöövõtjal peatöövõtjale küsimused, siis need lahendatakse omavahel ära, vastavalt sellele lepingule, mis neil omavahel on, aga mitte ei hakata tellijalt uksi eest ära tõstma,» ütles Lokk.

Konflikt sai alguse sellest, et turuhoone ehitust alustanud firma Raketis Grupp OÜ läks pankrotti ja objekti võttis üle uus firma, OÜ Marmel-E. Töömeeste väitel oli tegemist lihtlabase petuskeemiga, kus kõik võlad kirjutati eelmise firma arvele ja pankrotti läinud ettevõtte omanikud tegid uue firma, pühkides oma käed puhtaks.

Marmel-E töödejuhataja Andres Trei ütles, et soovitas töömeestel pöörduda Raketis Grupp OÜ pankrotihalduri juurde. Mõlema firmaga seotud Arvi Seemel ütles «Reporterile», et tema pankrotti läinud ettevõtte kohustuste eest ei vastuta.

Turg nõudis peatöövõtjalt uusi uksi ning OÜ Marmel-E esindaja kinnitas juba detsembris, et uued uksed ka hangitakse, aga uksed minema viinud firmale ei kavatsevat nad juba põhimõtte pärast maksta.

Politsei ei alustanud detsembris uste äraviimise kohta menetlust, sest nende hinnangul oli tegu tsiviilvaidlusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles