Plekimõlkimine tekitas kesklinna hiigelummiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Täna tipptunnil Tallinnas Viru ristmikul õnnetult kokku põrganud buss ja sõiduato seiskasid mõneks ajaks täielikult trammiliikluse ning osaliselt autoliikluse.


190 liini buss oli Mere puiestee vöötraja juures müksanud välismaa numbriga sõiduautot Infiniti. Pärast kokkupõrget jäi bussi esiosa seisma trammiteele ning sulges nr 1 ja 2 trammide Koplisse suunduva tee.

Õnnetuses keegi tõsisemaid vigastusi ei saanud ning sõiduauto oli vaid pisut mõlkis.
Kella 18.20 ajal saadi taas liikuma hakata, kuid ummiku lahenemiseks läheb veel mõnda aega.

Politseinike sõnul oli õnnetuses süüdi bussijuht, kes olevat praktiliselt seisvale Infinitile ette keerates seda müksanud. Sündmuse asjaolud olevat selgelt ja üheselt mõistetavalt jäädvustanud ka liikluskaamera.

Selle jutu peale loobus bussijuht vaidlemisest ning tunnistas ennast ilmselt süüdi. Buss sõitis tee pealt eest ära ning selle taha kogunenud trammid ja autod said liikuma hakata.

Tallinna Autobussikoondis teatas kell 18.40, et kesklinna läbiv bussiliiklus on avarii tagajärjel tekkinud ummikust tugevasti häiritud. «Kuna Narva maanteel ja kõigil ümbritsevatel tänavatel liiklus seisab, ei pääse ka Viru bussiterminalist ükski buss välja. Seetõttu ei pääse ka järgmised bussid maa-alusesse terminali sisse ja peatuvad maapealsetes peatustes terminali kõrval. Ka suur osa teistest kesklinna läbivatest bussiliinidest, mis terminali ei läbi, on jäänud kesklinna üldisesse liiklussegadusse kinni ja hilinevad tugevasti,» ütles TAKi pressiesindaja Sirje Roht.

«Et on töölt koju sõitmise tipptund, on sõitjad sellest kõigest suures segaduses. Seetõttu palume mõistvat suhtumist ja kannatust, kuni liiklus normaliseerub ja bussid uuesti liikuma pääsevad. Ühtlasi palume arvestada, et busside graafikujärgse liikluse taastumine võtab samuti mitu tundi aega, kuna praegu asuvad kõik bussid ummikutes kobaras koos,» lisas Roht.
 



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles