Kapo otsis läbi Keskerakonna peakontori ja Kultuuripealinna ruumid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei töötajad SA Tallinn 2011 ruumidesse sisenemas.
Kaitsepolitsei töötajad SA Tallinn 2011 ruumidesse sisenemas. Foto: Andres Haabu

Täna otsisid kaitsepolitsei ametnikud läbi Keskerakonna peakontori ja kultuuripealinna vedanud SA Tallinn 2011 ruumid. Postimehe andmetel on läbiotsimine toimunud ka erakonna peasekretäri Priit Toobali kodus.

Täna kella poole ühe ajal astusid ootamatult kuus meest-naist SA Tallinn 2011 kontorisse Pärnu maanteel, esitasid ametitõendi ja alustasid läbiotsimist.

Varem olid kapo ametnikud läbi otsinud ka Keskerakonna peakontori Toompeal, Toom-Rüütli 3/5 majas.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai kinnitas, et kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuri poolt menetletava kriminaalasja raames otsiti täna läbi Sihtasutus Tallinn 2011 ruumid.

«Täiendavat informatsiooni anname esimesel võimalusel,» ütles Tammai.

Täna kedagi kinni peetud ega kahtlustatavana üle kuulatud ei ole, lisati kapost.

Keskerakond teatas, et kaitsepolitsei teostab läbiotsimist erakonna büroos seoses ametlikult deklareeritud annetusega erakonnale.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas pressiesindaja vahendusel, et annetus on  tehtud vastavalt seadustele. «Kapo ülereageering on seletatav ainult viimasel ajal siseministri erakonna ja kapoga seotud skandaalidega. Keskerakond on šokis jõustruktuuri kasutamisest päevapoliitilistel põhjustel,» seisab teates.

«Šokk» on tõepoolest märgatav. Lisaks Toobalile ei vasta oma telefonil ka napi pressiteate välja saatnud Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ning erakonna aseesimees Kadri Simson. Teine aseesimees Enn Eesmaa küll vastab kõnedele, kuid kinnitab, et toimuv on talle täielikuks uudiseks. Telefoni teel jäävad tabamatuteks ka sihtasutuse Tallinn 2011 juhid Evelyn Sepp ja Jaanus Mutli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles