EKA-lt ära võetud 12 miljonit eurot ei lähe kaduma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia tänasel pressikonverentsil teatas rektor Signe Kivi, et kaaluvad sihtasutuse Archimedese otsuse vaidlustamist.
Eesti Kunstiakadeemia tänasel pressikonverentsil teatas rektor Signe Kivi, et kaaluvad sihtasutuse Archimedese otsuse vaidlustamist. Foto: Raigo Pajula

Haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets ütles, et 12 miljonit eurot, mille sihtasutus Archimedes Eesti Kunstiakadeemialt (EKA) ära võttis, ei kao kuhugi, see läheb mõne teise kõrgharidusobjekti rahastamiseks.

Laidmets märkis, et kuna Archimedese otsus on nii uus, siis peab ministeerium alles mõtlema hakkama, kus seda raha kasutada. Esialgu ei ole mingit kindlat plaani, kuid võimalusi on palju. Seda raha ei pea ilmtingmata kasutama uusehitusele, kuid objekt peab olema terviklik.

EKA krundi kõrval asuva Tartu maantee 7 kortermaja omanik Ester Palm kinnitas Postimehele, et Archimedese otsus loobuda EKA uue peahoone rahastamisest on Archimedese ja kunstiakadeemia vaheline küsimus, mida tema ei pea vajalikuks kommenteerida.

Palm lisas, et see otsus ei mõjuta Tallinna halduskohtule tehtud taotlust, millega ta palus tühistada Tallinna linnavolikogu EKA kinnistule kehtestatud detailplaneering.

Archimedes otsustas kolmapäeval, et EKA ei saa 12 miljonit eurot Euroopa Liidu tõukefondide raha, kuna pole kindel, kas akadeemia suudab oma uue maja tähtajaks ehk 2015. aastaks valmis ehitada. Praegu puudub EKA-l ehitusluba.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles