Politsei: me ei viinud Soome turisti tühermaale

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefekt Elmar Vaher
Põhja prefekt Elmar Vaher Foto: Peeter Langovits

Detsembri lõpus süüdistas Soome kodanik Tallinna politseinikke endalt vabaduse võtmises ja  tühermaale sõidutamises, kuid prefekti Elmar Vaheri kinnitusel oli tegu alusetu süüdistusega, mis õõnestas oluliselt Eesti politsei usaldusväärsust.

Vaheri sõnul on tänaseks Soome politsei otsustanud antud menetluse lõpetada, kuna kirjeldatud juhtum ei leidnud tõendamist.

Vaheri väitel oli tegemist äärmiselt tõsise süüdistusega, mis seadis kahtluse alla Eesti politsei usaldusväärsuse ka rahvusvahelisel tasandil.

Prefekti kinnitusel tegi Eesti politsei kõik endast oleneva, et juhtumi täpsed asjaolud välja selgitada. Tuvastati, et selle isikuga pole politsei antud ajal kokku puutunud, tema andmeid ei töödeldud, isik ei viibinud politseijaoskondades ja jõululaupäeval ei võtnud ükski patrull ka kirjeldustele vastavat sõitu ette.

Politseile teeb muret, et sellise mõtlematu teo tagajärjel kannatab politsei maine ja usaldusväärsus tervikuna.

Vaheri hinnangul võib tekkida olukord, kus mõnel inimesel on tulevikus vaja politsei abi, kuid ta võib sellise uudise tagajärjel jätta kartusest asutuse poole pöördumata.

«Samuti tähendab alusetute süüdistuste esitamine, et juhtumiga tegelemiseks kulutavad politseiametnikud hulgaliselt töötunde, mis oleksid võinud minna reaalselt aset leidnud kuritegude lahendamiseks,» lisas Vaher.

Tallinnas eksinud soomlasest ettevõtja elas oma sõnul üle õuduse- ja hirmuhetki, kui Eesti politseinikud ta hotelli asemel mingile tühermaale sõidutasid, kirjutas detsembri lõpus Iltalehti.

Mees sattus enda väitel hätta jõululaupäeval kella 22 paiku Tallinna kesklinnas ja pöördus abi saamiseks politseiautos istunud kahe vormiriietes korrakaitsja poole. Väidetavalt kutsusid politseinikud mehe autosse ja lubasid ta hotelli kohale viia. Tegelikult viisid nad mehe Tallinna läheduses asuvasse süngesse tööstuspiirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles