Maamaksust vabastamine jätab koduomanike taskusse 8,9 miljonit eurot

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim võidavad Tallinna maamaksuvabastusest Nõmme elanikud.
Enim võidavad Tallinna maamaksuvabastusest Nõmme elanikud. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsuse korraldustega vabastatakse homsel istungil maamaksust kokku 125 275 koduomanikku, kellele määratavate maksuvabastuste kogusumma on üle 8,9 miljoni euro.


Maamaksust vabastatakse koduomanikud, kes esitasid hiljemalt käesoleva aasta 10. jaanuariks vastava avalduse ning kes vastavad maamaksuvabastuse saamise tingimustele, teatas Raepress.

Keskmine maksuvabastus on 71,11 eurot, suurim maksuvabastus aga 4529,79 eurot. Maamaksuvabastusest ajendatult registreeris end Tallinna elanikuks 848 inimest.

Linnaositi saavad maamaksuvabastuste kogusummast suurima osa – üle 2,8 miljoni euro – Nõmme koduomanikud, järgneb Kesklinn ligi 1,68 miljoni euroga. Enim avaldusi – ligi 34 000 - laekus aga suurima elanike arvuga linnaosast Lasnamäelt (maamaksuvabastuste kogusumma 468 tuhat eurot).

Kodualuse maa maamaksust vabastamiseks esitati 126 379 avaldust. Erinevatel põhjustel jääb rahuldamata 1104 maamaksuvabastuse avaldust, mille esitaja ei vasta maamaksuvabastuse taotlemise tingimustele. Kõiki isikuid, kelle taotlus jäeti rahuldamata, teavitab linnavaraamet sellest kirja teel.

Alates 1. veebruarist tehakse maamaksuvabastuse korraldused teatavaks linnavaraametis (Vabaduse väljak 10), linnakantselei teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) ja linnaosavalitsuste teenindussaalides. Ühtlasi on isikutel, kellele on määratud maamaksuvabastus, võimalik tutvuda maksuvabastuse suurusega riigiportaalis eesti.ee e-teenuse «Tallinna koduomaniku maamaksuvabastus» kaudu.

Tallinn vabastab maamaksust kodualuse elamumaa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses. Tulenevalt maamaksuseadusest on maamaksust vabastamise aluseks vabastuse taotleja esitatud vormikohane avaldus.

Lisaks saavad 2012. aastal maamaksuvabastuse 791 represseeritut ja represseeritutega võrdsustatud isikut, kelle maksuvabastuste summa on kokku 170 tuhat eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles