Tallinna ülelinnalised koolid võtavad juba vastu 1. klassi minejate avaldusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed.
Lapsed. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ülelinnalise vastuvõtuga koolide 1. klassid komplekteeritakse veebruaris ning juba praegu võtab osa neist koolidest soovijatelt avaldusi vastu.

Kui Tallinnas toimub tänavu esimestesse klassidesse taotluste vastuvõtt 1.-15. märtsini, siis on kõigil pealinna lastel võimalus kandideerida ka mitteelukohajärgsesse kooli, mis komplekteeritakse kooli vastuvõtukorra kohaselt järgmise kuu jooksul ehk veebruaris, teatas Raepress.

Mitteelukohajärgsetes koolides komplekteeritakse esimesed klassid vastavalt kooli vastuvõtukorrale. Avaldusi võetakse vastu juba praegu näiteks Tallinna Prantsuse Lütseumis, Saksa gümnaasiumis, Inglise kolledžis, Tõnismäe reaalkoolis ja Vanalinna Hariduskolleegiumis.

Ülelinnalise vastuvõtuga koolideks on Tallinna inglise kolledž, juudi kool, prantsuse lütseum, Tallinna reaalkool, Tõnismäe reaalkool ja Vanalinna Hariduskolleegium. Üks klass komplekteeritakse kooli vastuvõtukorra alusel Gustav Adolfi gümnaasiumis, Tallinna 21. koolis, Tallinna saksa gümnaasiumis ja Tallinna Linnamäe vene lütseumis.

Elukohajärgse kooli määramiseks fikseeritakse isikute elukohaandmed 1. veebruari k.a rahvastikuregistri andmete seisuga. Rahvastikuregistri järgi on tänavu Tallinnas esimesse klassi minevaid lapsi 4401. Tallinna haridusameti prognoosi kohaselt astub munitsipaalüldhariduskoolidesse 4005 last.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles