Linnaosavanem: Vakra ja Rand keerutasid asjast rääkides

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Korp.
Erki Korp. Foto: Toomas Huik

Nõmme linnaosavanem Erki Korp selgitab Postimehele Põhja ringkonnaprokuratuuri tehtud kuriteo avalduse tagamaid.

Selgitage selle avalduse tagamaid.

Minu poole pöörduti jaanuaris ja uuriti, kuhu kadusid Valdeku tn 13 endisest koolihoonest radiaatorid. Sain soovituse teha inventuur ning fikseerida sealne olukord. Kes soovitas, ei täpsustaks. 17. jaanuaril viis Nõmme Linnamajanduse osakond läbi inventuuri ning ära on viidud kokku 230 malmist radiaatorit ning üks rauduks, kahjusumma linnaosale 15000 eurot.

Miks te kohe prokuratuuri pöördusite?

Kuna tegemist on hoonega, mida sellel aastal hakkame osaliselt lammutama ning seejärel projekteerima meie linnaosa haldushooneks ning ka saunahooneks, leidsin, et vältidmaks edaspidiseid süüdistusi linnaosa ja minu vastu, edastasin 18. jaanuaril inventuuri akti koos avaldusega tekitatud kahju kohta Põhja prokuratuurile.

Millal radiaatorid kaduma läksid?

Tallinna haridusamet andis Valdeku tänav 13 koolihoone üle Nõmme linnaosavalitsusele 31. augustil 2010. Seega on radiaatorite omavoliline äraviimine toimunud sügis 2010 kuni aprill 2011 ehk vahetult enne minu linnaosa vanema ametisse asumist.

Milliste remonditööde käigus see toimus?

Remonttöid ei ole majas tehtud, ei ole ka ühtegi ametlikku paberit, et alates 31. august 2010 kuni 1. mais 2011. aastal oleks majas tehtud remondi- või lammutustöid.

Kuidas linnaosavalitsuse töötajad radiaatorite kadumise asjaolusid selgitavad?

30. mail 2011 külastasin koos Nõmme linnamajanduse osakonna ehituse vanemspetsialist Roman Rochmanniga tühjana ning valve all seisvat koolihoonet. Vahetult enne külastust tuli Rochmann minu kabinetti ja rääkis, et kõrvaldas koolihoonest radiaatorid ning müüs nad vanametalli kokkuostu, saades selle eest 43 000  krooni, mida jagas oma ülemustega.

Jaanuaris uurisin koolimajas toimunut ka teiste linnamajanduse osakonna töötajate käest ning sain infoks, et Rochmann tegutses seal päris pikalt ja põhjalikult (sügis 2010 kuni kevad 2011) ning kuigi ta läks juulist tööle munitsipaalpolitseisse, siis tänaseni pidavat tema käes veel ühed Valdeku hoone võtmed olema.

Kuidas on sellesse loose segatud Rainer Vakra ja Monica Rand?

Nemad olid vastutavad Nõmme linnaosas toimuva eest sellel perioodil. Rochmann kinnitas, et tegutses nende nõusolekul. Helistasin peale vestlust Rochmanniga Monica Rannale, kes kinnitas, et radiaatorid müüdi maha, et Roman Rochmann saaks endale autokulud kaetud.

Rainer Vakrat ei saanud kohe kätte, kuna oli Budapestis komandeeringus, mõni päev hiljem oli uuesti telefonis sellest juttu ning ta eitas alguses seda, et radikate rahast sai osa, hiljem tunnistas, et «poisid» ehk Rochmann tegi seal omale taskuraha. Mõlemad ajasid umbmäärast juttu ja keerutasid vastamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles