Tammsaare pargi jääskulptuurid valmisid ühes vanas külmhoones

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Leena Kuutma (vasakul) meisterdas jääst siili. Paremal näituse korraldaja Andres Lill.
Skulptor Leena Kuutma (vasakul) meisterdas jääst siili. Paremal näituse korraldaja Andres Lill. Foto: Toomas Huik

Homme kella kuue ajal õhtul avatakse Tallinnas Tammsaare pargis jääskulptuuride näitus. Täna käis ühes vanas külmhoones veel kibe töö, et kõik kujud õigeks ajaks valmis saaksid.

Skulptor Elo Liiv meisterdas jääst põhjakotkast. Ütles, et kui vaja, tuleb kasvõi terve öö tööd teha, aga kuju jõuab igal juhul õigeks ajaks Tammsaare parki.

Leena Kuutma aga meisterdas siili. Tema sõnul on siil igati mõnus muinasjututegelane ning sobib jääskulptuuride näitusele hästi. Enamus tööd oli skulptoril juba tehtud, siil tuli veel vaid erinevatest siiludest kokku panna.

Skulptor Henry Timusk voolis jääkamakast põhjakonna, Põvvat Kama aga püüdis tükkidest külmamoori ehk lumekuninganna maja meisterdada. Märt Vaidla oli valmis teinud hiiglase söömariistade alused, nüüd tuleb veel nuga ja kahvel jääst välja voolida ja sinna lisada.

Jääskulptuuride näituse korraldaja Andres Lill ütles, et jääst ehitatakse ka kõnetool, kus iga soovija võib Tammsaare pargis sõna võtta. Ta lisas, et jää on kohale veetud ühest Läti tehasest, mis valmistabki skulptoritele eriti kirgast ja läbipaistvat jääd. Tammsaare pargis hakkavad kujusid valgustama LED-valgustid.

Skulporid mainisid, et tule- ja jääskulpuurid on hetkekunst, mis pakub nende tegijatele suurt rõõmu. Loodetavasti saavad ka linlased kujusid vaadates paraja kunstielamuse.

Kokku jõuab homme Tammsaare parki kuus jääst kuju, mis seisavad seal niikaua, kui külmakraadid lubavad.

Jääskulptuuride tegemine läheb maksma 12 048 eurot, linnavalitsus paneb selleks välja 5000 ning kesklinna valitsus 7048 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles