Kopli liinid vajavad kiiresti arendajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinidel pole tulekahjud haruldased..
Kopli liinidel pole tulekahjud haruldased.. Foto: TV3.

Kui linnavalitsus Kopli liinidele lähiajal arendajat ei leia, on oht, et seal põlevad ka viimased miljööväärtuslikud majad maha.


Eile linnavalitsuse istungilt läbi käinud Kopli liinide detailplaneering jõuab lähiajal volikogusse kehtestamisele. Kohe pärast seda tuleb korraldada hoonestusõigus seadmise konkurss, et leida ligi 25 hektari suurusele alale arendaja.



«Majandusseis on niisugune, nagu see on, aga samas tahame sinna (Kopli liinidele – toim) kindlasti arendaja peale saada, sest kui ilmad lähevad külmaks, siis paari aasta pärast on seal miljööväärtuslikke maju väga vähe alles,» tõdes abilinnapea Taavi Aas.



Ta lisas, et sellest lähtuvalt tuleb konkursi tingimused teha just niisugused, et arendajaid ligi meelitada.



Abilinnapea Eha Võrk ütles, et hoonestusõiguse seadmise konkursi tingimused on praegu väljatöötamisel, kuid lõplikku varianti veel pole. Võrreldes paari aasta taguse ajaga, kui korraldati Kopli liinide eelmine konkurss, on praegune aeg hoopis keerulisem. Seetõttu tuleb kõiki asjaolusid hoolikalt kaaluda, et mitte tühja tööd teha.



«Selle maa-alaga peame igal juhul midagi ette võtma,» märkis Võrk. «Ei saa ju oodata, et keegi teine midagi teeb.»



Võrk kinnitas, et lähema kuu aja jooksul jõuab linnavalitsus kindlasti niikaugele, et oleks võimalik Kopli liinide hoonestusõiguse seadmise konkurss välja kuulutada.



Aasa sõnul peab tulevane arendaja säilitama ja renoveerima Kopli liinidel kõik arhitektuurimälestisena arvel olevad ja miljööväärtuslikud hooned. Ka vanad munakivisillutisega tänavad tuleb alles jätta.



Detailplaneeringu koostanud firma RAAM Arhitektid näeb piirkonda ette erinevaid uusi elamuid. Mere äärde on kavandatud madaltihe vaipmajade ehk väikeste, suhteliselt lähestikku asuvate pereelamute ala. Praegusele tühjale kohale ehitatakse ussmaja ehk pikk ja mitmeosaline korter­elamu.



Kopli liinidele näeb planeering ette 728 korterit. Alale on kavandatud ka eakate inimeste keskus, lasteaed, kohvik, äri- ja bürooruumid ning haljasalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles