Kaks last sai haiglabasseinis kloorimürgituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps basseinis..
Laps basseinis.. Foto: Caro / Scanpix.

Kui lapsed eile hommikul Tallinna lastehaigla taastusravi osakonda esimesele veeprotseduurile tulid, tundus basseinivesi neile veidi jahedana. Nii kui soojakraan valla päästeti, levis teravat kloorilõhna. Veidi aja pärast hakkasid kaks vees suplevat last köhima.


Haigla juhatuse esimehe Mall-Anne Riikjärve sõnul kutsuti lapsed kiiresti basseinist välja ja viidi osakonda ravile. Protseduurid jäid katki, kuni selgub kloorilekke põhjus.



Tegemist oli koolieelikutega, viie- ja seitsmeaastase poisiga, kes käivad pärast haiglaravi vanemate saatel kodust taastusravil.



«Praegu jäävad lapsed haiglasse jälgimisele. Nooremal on keskmise raskusega hingamisteede ärritus, põletusreaktsioon bronhides, mis võis tekkida klooriauru sissehingamisel. Vanemal poisil on nähud kergemad,» rääkis Riikjärv.



Õhtuks olid lapsed juba heas seisus ja võivad ilmselt täna pärast ülekontrollimist koju saada.



«See on lastehaigla puhul ikka väga erakordne sündmus, millesse tuleb suure tõsidusega suhtuda ja järeldused teha,» ütles haigla nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Merike Martinson.



Riikjärv kinnitas, et kõik load ja paberid basseini kasutamiseks on olemas ning basseinivee näitajaid kontrollitakse üks-kaks korda päevas.



Haigla kutsus kohe välja asjatundjad firmast Basseinitehnika, et õnnetuse põhjused kindlaks teha.



Basseinitehnika juhataja Priit Nõmmeots ütles, et tegemist oli doseerimissüsteemi rikkega. «Seade lihtsalt doseeris ekslikult liiga palju kemikaali,» sõnas ta.


Nõmmeotsa sõnul on seade üle kümne aasta vana, uuemate puhul on niisuguste rikete võimalus minimaalne.



Millal lapsed jälle basseini saavad, ei osanud haiglajuht Riikjärv eile öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles