Tammsaare park täitus jääskulptuuridega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul avati Tammsaare pargis tuletantsuga jääskulptuuride väljapanek.


Näituse korraldaja Andres Lill ütles, et tuntud jääskulptuurimeistrite käe all valminud kuus kuni kahe meetri kõrgust skulptuuri pakuvad linnarahvale silmailu niikaua, kuni kevadpäike nad ükskord sulatab. «Skulptuurid moodustavad temaatilise terviku ning on pimedal ajal valgustatud,» rääkis Lill.

Skulptuuride autorid on Leena Kuutma, Põvvat Kama, Jass Kaselaan, Märt Vaidla, Ekke Väli ja Henry Timusk. Talvemuinasjutt kestab kuni ilmaolud lubavad.

Jääskulptuuride näitus saab teoks kesklinna valitsuse ja Agentuur Kämp OÜ koostöös. Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul lisab näitus talvisesse linnaruumi karget ilu ning võimaldab nautida looduslikku materjali kätketud kunstisõnumit. Lisaks kesklinna valitsusele aitavad näituse teokssaamisele kaasa Tallinna Autobussikoondis, Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis, Makita ning Husqvarna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles